onsdag 21 augusti 2013

Zucchinihimlen aka friterade blommor

I mitt pappas trädgårdsland växer squashen som ogräs. Jag är lyckligt. Han är lagom trött på att ha skafferiet uppfyllt av denna grönsak. Man måste nämligen passa på dem, en dagen är de i minsta laget, nästa gång man kollar till dem är de närmare en halvmeter.
I Jamie Olivers At Home kokbok ramlade jag över ett recept med fyllda squahblommor. Ricottaost kryddas med muskot och blandad med hackad chili, mynta och rivet citronskal. Fyller blommorna med blandningen och doppar i en frityrmix bestående av vitt vin och mjöl och friterar sen blommorna. Gott blir det. Men mest älskar jag grejen med att äta blommor.



Detta med squash och zucchini då, det är inte helt same same utan squash finns som både sommar- och vintersquash. Zucchini refererar enbart till sommarsquashen, som är mindre och har tunnare skal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar