fredag 23 augusti 2013

Ginkgo sjal on the go

Just nu är mitt större stickprojekt en spettsjal. Det känns lite random, för spettsjalar är inte riktigt ett plagg som jag klickar med. Men som jag fick erfara när jag pluggade modedesign, det finns många fler anledningar att göra ett plagg än att det är något man skulle vilja använda. Just nu är det att jag vill lära mig att sticka spetts. Samt att jag köpte ett underbart garn på Loop när jag bodde i London.

Mönstret som jag följer heter Ginkgo och finns som gratismönster på Ravelry. Mitten på sjalen består i princip enbart av ett slätstickat parti, så efter att jag greppat detta med yarn over/omslag så har det gått snabbt framåt. Sjalen har fått se en hel del av Londons tunnelbana. Sen började spettsdelen. Diagrammet för spettsen är egentligen inte svårt, men eftersom att jag aldrig har följt diagram förr så har jag fått repa upp och göra om ett par gånger. Blivit irriterad på sjalen och låtit den ligga ett par veckor. Men nu tror jag att jag åter har koll på vad jag gör.

3 kommentarer:

 1. Kim min vän! Såg ej din kommentar förrän nu men var endast i Skåne tre dagar som blev fullspäckade. Besökte mormor och mosters familj :) Är lite småsur på mig själv att jag ej hann hälsa på dig när du bodde i the great b, men men! Kommer nog fler fina tillfällen att ses :)

  SvaraRadera
 2. Moa fina! Det låter som det brukar vara när man är i en landsända där man inte brukar hänga och har massa inplanerat. Ja! Var håller du hus nu? Själv försvinner jag upp till Umeå, denna okända del av landet. Jag tänker mest på snö, renar och norrsken. Men är superpepp på det. Har du av outgrundliga anledningar vägarna förbi så måste vi ses.

  SvaraRadera
 3. Jag har också jättestor lust att sticka sjalar trots att jag aldrig använder dem. Jag har gjort en som jag nog tror att jag kan ha runt halsen i vinter, men jag vill göra fler fast har väldigt svårt att motivera det.
  Jag borde kanske leta efter andra spetssaker att sticka egentligen.

  SvaraRadera