fredag 2 augusti 2013

Nästa anhalt Bryssel

I onsdags lämnade jag London och just nu håller jag på att bila hem tillsammans med mamma som tänkte att vi kunde göra en mini-semester av det. Efter ha kollat lite på en karta om vad som är smidigt så besökte vi staden Reims, virrade vi runt lite på franska landsbygden där jag fick fräscha upp mina körskills. Sen hamnade vi i Bryssel där vi bestämde oss för att stanna en litet tag. Letat reda på en garnaffär som var stängd och köpt mintgrön sprejfärg vilket jag tänkt införskaffa i över ett år. Sprungit på museum och ätit nästan ohemula mängder crêpe.

Besökte däribland Horta Museum. Vilket är arkitekten Victor Hortas gamla hus. Han ritade huset själv samt designade nästan allt invändigt. Jag har alltid gillat Jugent men känner att jag plötsligt fått en crush på det. Jag älskar alla snirkliga smiderier och lätt abstrakta blomsterrankor i trä, glas och på tapeter. Besöker ni Bryssel, tar er dit. Ligger på Rue Américaine 25 och har öppet på eftermiddagar.


Bilderna har jag skamlöst snott från internet, det var fotoförbud och sladden till min kamera ligger nerpacka i en väska längst in i bagageutrymmet. 

2 kommentarer:

  1. Min syster har bott på Rue Américaine i flera år nu i Bryssel, fast lite längre ner på gatan :) Men det här har jag dock missat, men tror Bex har nämnt det. Men Bryssel r verkligen mysigt! Kram på dig, Kim

    SvaraRadera