fredag 9 augusti 2013

Gaultier med sjömanströjor och strutkorsetter

Detta med museum blir det mer av nu. Jag började nämligen med att störta iväg så fort jag kom hem och har varit i Stockholm under veckan. Där hann jag med en hel del, bland annat lite mer museum. På Arkitekturmuseet, där de har betydligt mer än bara arkitektur, har de en fantastisk utställning med Jean Paul Gaultier. Hur mycket kläder som helst från hela hans karriär, och jag grät lite inombords över att jag inte hade med någon kamera utan bara min mobil. Utställningen pågår fram till 22 september, är ni i Stockholm se den. Är ni inte i Stockholm och intresserade av mode, åk dit. Gaultier är en fantastisk designer och hantverket i haute couture plaggen är imponerande. Framförallt så älskar jag hans förmåga att vända på det förväntade och ifrågasätta ideal med sina kläder.

4 kommentarer:

 1. Det är så fridfullt de gånger man har tid att måla och torka och bära sig åt utan att ha panik över att hinna till någon buss eller vad det nu kan vara man har bråttom till. 3D låter ju spännande, är det lite som hologramlack då eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite likt hologramlack, men på det stora hela så är det en annorlunda grej. Det är små pärlor som man täcker nageln med. Så först ett lager nagellack och sen doppar man nageln i en skål med pärlorna så de täcker nageln i ett jämnt lager och låter det torka. Det sitter inte jättebra men funkar för en kväll.

   Radera
 2. Sista bilden <3

  Svar: Wow, vad coolt! :D Vilken skola?
  Och jaa, jag håller med! Det ska bli skönt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var på Mora folkhögskola som jag gick. Jag hade aldrig varit i Mora eller ens den delen av sverige innan jag flyttade dit så det var verkligen en förändring. Vet inte hur skolan du ska gå på ligger men många folkhögskolor (för antar att det är det eftersom du skulle bo på skolan) ligger ju i småstäder eller ute på landet. Jag gillade det fett mycket eftersom man verkligen är på skolan och jobbar hela tiden. Speciellt när jag sysslar med något kreativt så är det ju underbart.

   Radera