onsdag 12 februari 2014

Ut med rasisterna – in med feministerna!

Jag kan ha lite svårt för det slagorden men när det gäller EU valet så stämmer det verkligen. Det är skrämmande hur många rasistiska och nazistiska partier som sitter med och styr i EU, då det är så många beslut om integration, miljö och social välfärd som fattas där. Just därför behövs det vettiga åsikter där. När jag läser F!s valplattform inför EU valet och blir så glad och stolt över vad som står.
Att lägga fokus på vad som är viktigt, nämligen att människor ska ha det bra. Det handlar om mänskliga rättigheter, istället för att stänga ute folk som flyr från krig så borde vi hjälpa. Att kritisera idén om att obegränsad tillväxt inte är möjligt och att det krävs en omställning för en hållbar miljöpolitik. Samt synen på ekonomi som något som används inte för sin egen skull utan för att kunna göra det så bra som möjligt för oss människor.

2 kommentarer:

  1. Jag också! Visst är det väl dags för den feministiska våren nu?!?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror verkligen att det är dags nu! Den feministiska rörelsen växer snabbt och det känns som att var och varannan människa jag pratar med tänker rösta på F!

      Radera