lördag 5 oktober 2013

Målgång på spetssjalen

Jag har tillslut kommit i mål med sjalen som jag började sticka i somras. Det är den första spetsstickningen som jag gör så det känns som lite av en bedrift. En hel del svordomar över tappade maskor och mönsterdiagram som jag inte förstår har det blivit men färdig blev den och fin är den. Lär definitivt bli mer spetsstickning framöver, även om nästa gång får bli något som är mer min stil och inte bara för att det är kul att sticka.


Mönstret heter Ginkgo Shoulderette Shawl och finns som gratismönster på stickcommunity Ravelry. Jag har stickat den med ett garn som heter DyeforYarn som är blandning av silke och merino som jag köpte på Loop när jag bodde i London. Garnet är fingering weight (400 m per 100g) och jag har stickat den på stickor storlek 4.

9 kommentarer:

 1. Underbar sjal! Är mönstret på engelska? Jag skulle vilja göra den också nämligen, men har aldrig gjort ett mönster på engelska! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Ja, mönstret är på engelska. Men jag tyckte att beskrivningen var välstrukturerad och lätt att följa, och sen googlade jag på de förkortningarna som jag inte förstog. Vilket har funkar bra för mig. Själva spettsbården är ett diagram, så där slipper man den språkliga skillnaden.

   Radera
 2. Sjalen blev verkligen jättefin! Vill också lära mig sticka spets, men just nu stickar jag halvvantar med flätor och flerfärgsstickar, så det får vänta lite.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Flätor är jag pepp på att lära mig som nästa grej, funderar också på torgvantar för det. Spontan köpte massa fluffig ullgarn och tänker att vantar kanske är en bra idé.

   Radera
 3. Den var ju fantastiskt fin!

  SvaraRadera
 4. Åh himmel! Du börjar ju inte med det enklaste precis. Höll på att gå i taket ett par gånger när jag stickade min basker (också första spetsstickningen), men det här ser ungefär hundrafemtio gånger mer avancerat ut.
  Å andra sidan också hutlöst vackert! Vilket jävla mönster! Känns som att den tillhör en alv i Rivendell eller så. Bra jobbat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha. Jag har alltid haft storhetsvansinne när det kommer till skapande. Att jag inte kan göra något eller inte snabbt kan lära mig att bemästra det finns inte riktigt i min värld.
   Men tack!

   Radera
 5. Fin! Garnet ser underbart ut =)

  SvaraRadera