lördag 5 januari 2013

Livet utan schampo

Jag har inte tvättat håret på 8 månader. Med schampo. När jag snaggade håret förra våren så försvann behovet av det. Snabbt vande jag mig vid hur bekvämt det är att slippa hela schampomomentet när jag duschar och bara gnugga håret lite istället. Att börja använda schampo, skölja, balsam, skölja - speciellt med Englands dåliga vattentryck, känns inte lockande.
Det finns inte heller någon anledning att börja. För även om mitt hår nu har växt ut så har det sin naturlig fettbalans. Det blir inte bebismjuk som nytvättat hår blir, men inte heller fett. Lite styvare, vilket passar mig bra då jag kan ha samma frisyr som i fjor utan att ha några kemikalier i håret. Innan använde jag molding paste samt schamponerade och använde balsam var och var annan dag. Lite av en win-win alltså, både tidsmässigt och ekonomiskt.

1 kommentar:

  1. Jag har länge funderat på detta. Dock lär det ju vara en invändningstid på x antal månader när man har långt hår. Kan dock vara värt att vara flottskalle några månader för den kommande friheten! :)

    SvaraRadera