torsdag 23 februari 2012

Vart jag än i världen vänder, ser jag bara fittor

Mina planer på allt jag skulle hinna med har inte uppfyllts. Mitt processarbete har jag däremot snöat in på, precis som det brukar bli.

Ämnet jag jobbar med är fittor, vilket är väldigt kul. Jag velade lite fram och tillbaka mellan det och kroppsbehåring. Efter att under den gångna veckan haft flera diskussioner med andra brudar här om ideal och könsnormer så var jag sugen på att göra något relaterat till det. Det finns så mycket tabu kring kvinnokroppen. Men, fittor blev det i alla fall. För alldeles för få vet hur den kroppsdelen egentligen ser ut. Att den dessutom inte ens har ett ordentligt namn gör inte saken bättre.Följaktligen ser jag numera bara fittor vart jag än kollar. När jag besökte kulturhuset för att se den senaste utställningen där var det en silversmed som visade smycken som såg ut som, hör och häpna, fittor.
Tur att jag inte är ensammen om att hitta dem överallt, bloggen Fitt for fight gör också ett bra jobb på den fronten.

3 kommentarer:

 1. Apropå namn så har det blivit allmänt vedertaget att använda ordet snippa när man pratar med barn. Så ungarna säger att man har snopp eller snippa. Men det hade du säkert redan koll på. micro

  SvaraRadera
 2. Förresten, har du kollat in konstnären Georgia O'Keefes bilder? micro igen.

  SvaraRadera
 3. Visste att det blev vanligare och vanligare, men inte att det slagit igenom så bra. Men det är super att RFSUs initiativ verkligen lyckats.

  Har bara sett nån bild som hon har gjort efter att min lärare tipsade om henne. Men ska kolla upp henne igen så jag får se lite mer, tack för påminnelsen.

  SvaraRadera