tisdag 7 februari 2012

Med somliga projekt har man flyt


Det är så skönt att sy plagg som gå snabbt att göra. Tror det har tagit mig knappt en skoldag, effektiv tid, med denna tröjan. Är förvisso inte helt klar än. Men snart. 

Det hela är egentligen en genialiskt enkel lösning. Efter ha sytt själva tröjan så sitter jag och knyter in små metallbrickor i tröjan. Kokar man sen tröjan blir formen fixerad och man kan ta bort metallbrickan och ha kvar de små roliga formerna. Funkar inte på alla tyger, men allt i plast (polyester, etc) är super att använda. Min tröja är i siden, vilket även det går. Dock blir inte formerna beständiga i siden utan försvinner om den blir blöt. Så jag skapar en tröja som inte går att tvätta. Eller så ser jag det som att jag kan göra om formen efter varje gång och kan variera den i all oändlighet.

Work in progress


Detta är då min plan på hur den ska se ut slutgiltigheten. Med några små prover på hur tyget kommer se ut när det är klart med kokningen.


3 kommentarer:

  1. Vilken fantastiskt kul grej! Att koka ihop olika former. Det ser ju ascoolt ut. Är proverna på skissen med eller utan metallbrickor? /micro

    SvaraRadera
  2. Tack :)
    På proverna har jag plockat ut metallbrickorna, så det är hur tyget ser ut i sig själv.

    SvaraRadera