tisdag 14 januari 2014

Norrskensturbanen

Lagom till att snön kom tillbaka till Umeå så tog jag tag i att att få klart min vinterturban. Ser framför mig hur jag ska gå längs älven medan snön långsamt singlar ner iförd min turban. Knarrandet från mina fotsteg i snön och de klara kalla luften. Sanningen är dock den att hitintills så är det mest när jag springer till bussen.


Det ursprungliga mönstret är en stickad rektangel i brioch stich (patentstickning på svenska). Det finns en hel del tutorials på youtube för det, jag kollade på ett par olika för att förstå tekniken då de förklara lite olika. En jag gillade var från The weekly stich. Det är egentligen väldigt enkelt, även om jag fick göra om ett par gånger innan jag fattade tekniken.
Jag stickar ju mest på engelska så kan inte de svenska förkortningarna, men tekniken görs:

Startrad: *yo-sl 1, k1*
Mönsterraden: *yo-sl 1, K2tog*

Sen är det bara att upprepa mönsterraden.

Det var ju meningen att det skulle bli en 1 meter lång rektangel, som sedan ska sys ihop. När jag testade att vira den runt mitt huvud så tyckte jag att det blev märkligt så efter va 65 cm (min huvudomkrets) så smalnade jag av stycket till halva bredden. Den biten av stycken var sedan biten som jag hade ovanpå huvudet när jag virade runt. Jag vet inte om illustrationen som beskrivning på hur det stickas är förståeligt men det var hur jag gjorde. Det är inte helt att rekommendera då det blev lite knöligt längst fram när jag rynkade ihop turbanen. Men ingenting inte en brosch kan dölja.Mönstret (som mer är en inspirationsbeskrivning) kommer från Pickles och finns som gratismönster på pickles.no. Jag har stickat på stickor 5.5 mm med garnet Eskimo från Drops (100 m per 100 g)

2 kommentarer:

  1. Den ser superfin och mysig ut, och jag är helt med dig när det gäller broscher! Funkar lika bra för att dölja både stickmisstag som vinfläckar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. För att dölja vinfläckar har jag nog hitintills aldrig använt broscher, men ska nog börja med det. Behovet finns ju

      Radera