måndag 27 maj 2013

Brighton dåråå

Fick finbesök från Sverige som kan Brighton väldigt bra. Eftersom att det är en stad som var totalt okänd för mig så fordrades det en dagsutflykt. En fördel med att England är ett så pass litet land, geografiskt sett. 52 minuter med tåg. Kom ut från stationen och möttes av havet och ett klocktorn som var en del i ett textilt konstprojekt.

 
Lyssnade på vågorna som slog in mot stranden och kände hur mycket jag saknade att bo vid havet. Fascinerades över fenomenet att bygga en nöjespark på en pir. 

 Lärde mig skillnaden mellan afternoon tea och cream tea. Där Cream tea är den syd-brittiska och den bästa varianten med enbart scones med sylt och clotted cream (vilket inte är samma sak som vispgrädde - lite av ett mellanting men nästan mer likt smör av de två). Afternoon tea däremot inkluderar även små sandwiches och bakverk med tvivelaktig smak.
 

2 kommentarer:

  1. Åååh mysigheten i detta! Fantastiskt klocktorn, bra lärdom och hela konceptet afternoon/cream tea fick mig bra sugen på second breakfast.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Second breakfast är ju typ det bästa ever. Eller frukost överlag. Något jag kan älska med England, brunchkulturen som finns i detta landet.

      Radera