onsdag 5 december 2012

Nya insikter

Jag älskar att bo i en stad där jag ständigt får aha-upplevelser. Som när jag går in på caféet närmast jobbet och tänker att de har någon macka jag kan äta till lunch. Och det visar sig att de har en mängd olika persiska risrätter och jag får en med en sås bestående av grönsaker som jag aldrig sett för och som mest liknande minibläckfiskar. Eller som när jag gick till mataffären i lördags och insåg att var och varannan affär i vårt kvarter är stängd eftersom att det är sabbat. Eller att det på kontoret - jobbet dit jag halkade in på ett bananskal, inte är någon märklig fråga om någon har en kompass och en diskussion om väderstreck tar plats. När jag lite förvirrat frågar vad det var om får jag förklarat att hon behöver ju veta riktningen när hon ska be, mot Mecka alltså.


1 kommentar:

  1. Jag ser att du bor i London, lyllos dig! Håller absolut med om att det är intressant, spännande och lärorikt att stöta ihop med andra kulturer än ens egen och få ställen är väl mer multikulturella än den staden.

    sv: Skönt att en inte är ensam. Det var väldigt klokt sagt av din kompis det där. Och det finns trots allt något bitterljuvt i att längta, hellre det än att stanna någonstans en inte trivs bara för att det är tryggt.

    SvaraRadera