Under vistelsen på landet så plockade vi på oss hysteriska mängder rabarber. När vi kom hem så ägnades åtskilliga timmar åt att rensa, hacka och frysa in. Tillagade på diverse olika sätt, en chutney som jag vill äta på all mat och rabarbersaft. Saften då. Jag brukar vid denna tiden på året alltid göra flädersaft, men bristen på fläder här i Norrland gjorde det svårt. Så mitt livs första rabarbersaft. Receptet kommer från Matgeek och var enkelt med ack så gott. Rabarber i en gryta, i med citron och citronsyra. Häll på kokande vatten, låt stå ett dygn och sila sen och tillsätt socker. Enligt konstens alla regler så ska det när saften hälls varm i flaskor med den typen av kork bildas vakuum när det svalnar så den håller sig. Hoppas att det blivit rätt, men förvarar den i kylen för säkerhets skull. Nu önskar jag bara att det var 10 grader varmare ut och jag kunde sitta i skuggan på balkongen hela dagarna och dricka saft.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar