tisdag 27 maj 2014

mina (o)håriga armhålor

Jag har alltid rakat mig i armhålorna. För att jag trivs bäst med det, utan hår. Så jag har helt enkelt fortsatt, tänkt lite på det när hår-debatten blossat upp i media men inte mer. Att resonemanget att jag-gör-det-för-jag-trivs-bäst-med-det finns lite överallt när det gäller att vem som har ansvar för disk kontra klippa gräset och mycket annat kopplat till könsroller. Det är något som jag annars brukar reflektera över och ifrågasätta. Men inte när det gäller det håret. Men efter en diskussion så insåg jag att jag inte kan stå för att jag har rakade armhålor för att jag trivs bäst med det om jag inte har jämfört för att se vad jag faktiskt trivs bäst med. Så nu håller det på att växa ut. När det tidigare har börjat växa ut så har jag tyckt att jag svettas mer och att det luktar. Men det slutade när det blev lite längre. Så snart kommer jag faktiskt kunna jämföra, det känns bra att kunna ha en objektiv åsikt.

3 kommentarer:

  1. Jag gjorde samma grej som dig, sparade ut på test. Har väl rakat några gånger sen dess men nu känner jag mest "äh orka?". Jag kan klippa det lite när jag känner att det är lite väl långt för att jag själv ska tycka att det är snyggt. Det är något så befriande med att faktiskt tvinga sig in i att skita i det, tills sist undrar man liksom varför det var så viktigt? Samma med mina ben, jag har inte rakat dem på ett tag och nu börjar jag tycka att de inte ens är sådär jättehåriga som jag alltid tänkt att de varit. Liksom "äh lite hår, vadå?". SÅ SKÖNT.

    SvaraRadera
  2. Kan verkligen känna igen mig att det blir så pass mycket mer avdramatiserat. Håriga ben har jag haft i perioder, men det har alltid känts som ett statement - avsett om jag väljer att raka eller ha hår. Men som du säger så har jag börjat sluta bry mig, vilket är skönt, att min kropp kan få vara en kropp.

    SvaraRadera
  3. Bra projekt! Jag har håriga armhålor och upplever nog inte så mycket mer svett, men jag har alltid haft lätt för att svettas så det spelar nog ingen roll hur som haver :)

    SvaraRadera