söndag 10 maj 2015

Kimchi

Första gången jag gjorde kimchi var med en kompis. Han gillade kimchi väldigt mycket och jag gillade att det hette Kim väldigt mycket. Jag hade ett väldigt svagt smakminne från en kimchi omelett och när vår sats blivit klart så var jag inte lyrisk. Det var okej. Väldigt starkt. Svårkombinerat.

Vad tänkte jag egentligen. Kimchi är syrat guld (jo, på riktigt! Är tydligen översättningen enligt oklar källa). Detta chiliimpregnerade koreanska surkålet. Efter Torontovistelsen där jag bodde nära Chinatown och åt en hel del kimchi så insåg jag hur mycket jag saknat det. I stekt ris, i wrap, i omelett, direkt ur burken. Nu har jag dessutom hunnit samla på mig lite glasburkar så jag faktiskt kan göra det. För öst-asiatiskt är inte Gents starka sida.

Det finns tusen olika varianter på kimchi, men är du sugen på att testa så gillade jag detta receptet från The Kitchn.

1 kommentar: